Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Cardiologie

CARDIOLOGIE

Activitatea de specialitate în domeniul cardiologiei în cadrul CLINICII SOMEȘAN este realizată de către medicii specialiști cardiologi Dr. KOZMA GABRIELA, Dr. DICU DANIELA, Dr. HADA DANIELA, Șef Lucr. Dr. AGOSTON COLDEA LUCIA, Dr. ȚĂRUȘI MARIANA

Cardiologia este specialitatea care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea şi recuperarea bolnavilor cu suferinţe cardiovasculare prin mijloace nechirurgicale.

ISTORIA CARDIOLOGIEI

Inima este organul vital care ocupă, atât anatomic, cât și funcțional, poziția centrală în corpul omenesc. Istoria inimii este o poveste remarcabilă, cu rădăcini anticeHipocrate Galen – centrată inițial pe observații clinice și palparea pulsului. De-a lungul timpului, cordul a fost abordat și din alte perspective decât cea medicală, exemple fiind interpretările filosofice și culturale. Punctul de plecare al istoriei cardiace științifice este descoperirea epocală a lui William Harvey. Savantul englez a publicat conceptul circulației sanguine în anul 1628, revoluționând medicina: “Sângele este condus de inimă într-o mișcare circulară, perpetuă și pulsatilă”. În secolele XVIIXVIII, cardiologia a urmat calea descriptivă a anatomiei și patologiei. În anul 1768, medicul londonez William Heberden a descris durerea numită angină de piept sauangina pectoris. Secolul XIX a adus în prim plan auscultația cordului și corelațiile sale. Rene Laennec a inventat stetoscopul în anul 1816 în Franța.

În jurul anului 1900 înflorea fiziopatologia, iar practica medicală beneficia de instrumente precise de măsurare, cum este tensiometrul. Konrad Roentgen din Germania, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea razelor X, a deschis tehnologia imagistică modernă în radiologie. Willem Einthoven din Olanda a primit premiul Nobel în anul 1924 pentru descoperirea mecanismului electrocardiogramei. În a doua jumătate a secolului XX s-au făcut progrese remarcabile în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace prin bacteriologie, biochimie, chirurgie, genetică moleculară, biologie vasculară. Ultrasunetele au fost introduse în cardiologie de Inge Edler din Suedia, iar americanul Harvey Feigenbaum a dezvoltat ecocardiografia. În anul 1956, berlinezul Werner Forssmann a primit, împreună cu doi colaboratori, premiul Nobel pentru descoperirea cateterismului cardiac și modificărilor patologice din sistemul circulator. Taussig și Blalock au realizat primele intervenții chirurgicale la copilașii cianotici cu boli cardiace congenitale. Un alt progres important s-a făcut în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare.

Și la nivel național s-au făcut lucruri remarcabile, motiv pentru care îi menționăm pe eminenții cardiologi Constantin Iliescu, Costin Carp și Niculaie Stăncioiu. Stilul trepidant al vieții contemporane, cu excese alimentare și activitate fizică insuficientă, obligă organismul uman își remodeleze metabolismul. Acest fapt are consecințe clinice directe manifestate prin: hipertensiune, colesterol crescut, diabet, obezitate, boli cardiovasculare. Misiunea Societății Europene de Cardiologie constă tocmai în creșterea calității vieții populației continentului nostru, prin diminuarea afecțiunilor menționate. Societatea Română de Cardiologie este preocupată de aceste aspecte la nivel național.

Raportul făcut public în anul 2012 relevă anual 60% dintre decesele înregistrate în România au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizează Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). 

Statisticile plasează România pe locul 3 la nivel european la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria şi Ucraina. La polul opus se situează Danemarca, Franţa şi Israel unde mai puţin de 30% dintre decese au cauze cardiovasculare

Din categoria bolilor cardiovasculare, cea mai des întâlnită este ateroscleroza, aceasta fiind şi una dintre cele mai frecvente cauze ce determină obstrucţia fluxului de sânge în arterele importante la nivelul cordului, creierului şi membrelor inferioare

Ateroscleroza este de asemenea una dintre cauzele ce determină boala ischemică coronară, boala arterială periferică sau accidente vasculare cerebrale


Boala ischemică coronară se manifestă prin durere la nivelul pieptului, iar în cazul unei forme mai grave poate determina un infarct, în timp ce boala arterială periferică se manifestă prin durere la mers şi se poate complica în evoluţie cu ulceraţie, necroză sau cangrenă. 

Datorită progreselor medicinei, atât în ceea ce priveşte terapia medicamentoasă cât şi aparatura medicală, aceste afecţiuni pot fi ţinute astăzi sub control.

CLINICA SOMESAN  oferă posibilitatea investigării și a diagnosticării unor afecțiuni cardiace, cu rol preventiv dar și curativ, prin specialiștii și aparatura de specialitate pusă la dispoziție.

 

 oferim următoarele servicii medicale:

EKG FARA INTERPRETARE

EKG CU INTERPRETARE

ECOCARDIOGRAFIE

PACHET CARDIO (CONSULTATIE, EKG, ECOGRAFIE)

HOLTER TA/24 ORE

HOLTER EKG/24 ORE/ 48 ORE

TEST DE EFORT

DOPPLER ACUSTIC

OSCILOMETRIE (CIRC.PERIFERICA)

CARDIO RMN



Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
» CHIRURGIA OCHIULUI
 

Copyright © 2019 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica