Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Alergologie si Imunologie Clinica

In Cabinetul de ALERGOLOGIE SI IMUNOLOGIE CLINICA ofera consultatii de specialitate:

Dr. HIRIAN GABRIELA CORNELIA, Dr. Rajcsanyi Cristina

Bolile alergice sunt rezultatul unei reactii exagerate a sistemului imunitar de aparare a organismului fata de unele substante care altfel nu sunt daunatoareFactorii care pot produce sensibilizare alergica sunt factori de mediu domestic, atmosferic, profesional, alimente, aditivi alimentari, medicamente, alti factoriFactorii sensibilizanti pot afecta un organ sau mai multe, manifestarile clinice pot fi usoare dar si foarte grave putand conduce la pierderea vietii

Bolile alergice sunt cronice (deci persistente sau repetate) presarate cu episoade acute. Manifestarile clinice ale bolilor alergice se accentueaza lent si au tendinta de polisensibilizare. Manifestarea initiala poate fi de mica intensitate (trecuta cu vederea, considerata banala) cu sensibilizarea la un singur factor alergenic, ulterior putand aparea sensibilizarea la mai multi factior alergenici. Diagnosticul precoce este ideal in aceasta etapa



Incidenta si prevalenta bolilor alergice in randul populatiei generale, este in crestere astfel notam faptul ca in ultimii 40 de ani a crescut de la 10%, la peste 40%. Poluarea ,chimizarea, industrializarea, schimbarea modului de viata, civilizatia, aparitia a noi alimente, alimente transgenice, aditivi alimentari, polimedicatia si cresterea numarului de medicamente, alaturi de cresterea situatiilor stresante care produc modificari al aparatului imunitar, toti sunt factori favorizanti ai sensibilizarilor alergice


Bolile produse prin sensibilizare alergica sunt numeroase: rinita, conjunctivita, bronsita si astmul bronsic alergic, socul alergic, gastroenterocolita alergica, nefroza lipoidica, cistita alergica, migrena, urticaria, angioedemul, eczema, dermatita buloasa, etc.

TESTELE DE ALERGIE

In timpul testului alergologic cutanat, pielea este expusa actiunii unor substante numite alergeni care sunt implicate in declansarea unor alergii si apoi sunt observate semnele unei reactii alergice locale.

Testele alergologice impreuna cu istoricul medical pot confirma daca semne si simptome, cum ar fi stranutul, respiratia suieratoare si eruptiile cutanate, sunt cauzate de alergii. Testele alergologice pot identifica, de asemenea, anumite substante care declanseaza reactiile alergice. Rezultatele testului alergologic pot ajuta medicul specialist alergolog sa stabileasca un plan de tratament al alergiei, care poate include evitarea alergenului, medicamente sau imunoterapie.

De ce este indicat testul alergologic cutanat

Testul alergologic cutanat este utilizat pe scara larga pentru a diagnostica afectiuni alergice, cum ar fi :

·                       alergia la polen

·                       astmul cu eventuala sa componenta indusa de expunerea la alergen

·                       dermatita (eczema)

·                       alergiile alimentare

·                       alergia la penicilina

·                       alergia la intepatura de albina

Testarea cutanata poate fi folosita pentru persoane de toate varstele, inclusiv sugari si varstnici. Totusi, in unele cazuri, testele cutanate nu sunt recomandate. Medicul specialist alergolog va poate sfatui sa evitati testul cutanat daca :

·                       luati medicamente care interfera cu rezultatele testului. Acestea includ antihistaminicele, antidepresivele si unele medicamente contra arsurilor la stomac. Medicul poate decide ca este mai bine sa continuati folosirea acestor medicamente decat sa intrerupeti temporar pentru un test.

·                       aveti o boala severa de piele. Daca afectiuni severe ale pielii cum ar fi eczemele sau psoriazisul afecteaza suprafete mari pe brate si spate - locurile obisnuite de testare - s-ar putea sa nu fie o suprafata suficienta de piele neafectata pentru a face un test.

·                       sunteti foarte sensibil la alergenii suspectati. Ati putea fi foarte sensibil la anumite substante care, chiar si in cantitati mici folosite in testele cutanate v-ar putea declansa o reactie alergica severa (anafilaxie).

Testele sanguine - numite teste alergen-specifice ale anticorpilor IgE - sunt deosebit de utile pentru cei care nu ar trebui supusi unor teste cutanate. Desi testele de sange pot fi la fel de precise ca testele cutanate, nu sunt efectuate la fel de des, deoarece acestea pot fi mult mai scumpe. Daca doriti sa incepeti o imunoterapie, care consta intr-o serie de injectii, picaturi cu administrare sublinguala, tablete sublinguale, menite sa creasca toleranta la alergeni, aveti nevoie de un test cutanat sau sanguin pentru a identifica anumite substante care declanseaza alergii in cazul dumneavoastra.

Riscurile testului alergologic cutanat

La locul de testare apare o usoara umflatura, insotita de mancarime, roseata, acesta fiind raspunsul asteptat in cazul in care pacientul testat este alergic la subtanta investigata. Aceasta reactie dispare in cateva zeci de minute, in cazul in care este nevoie, medicul specialist va poate recomanda un antialergic sau aplicarea locala a unui produs cortizonic de uz dermatologic.

Rar, testele alergologice cutanate pot produce o reactie alergica severa, imediata, asa ca este foarte important ca ele sa fie efectuate intr-o unitate medicala in care sa existe echipamentul de urgenta adecvat si medicamente disponibile. Daca, in zilele de dupa test, pacientul dezvolta o reactie alergica severa, trebuie contactat imediat medicul specialist. Medicul specialist poate deduce din istoricul pacientului cat este de mare riscul de a reactiona sever la o testare cutanata si va poate recomanda efectuarea testelor cutanate in mai multe etape sau poate opta pentru determinarea imunoglobulinelor E specifice serice in locul testelor cutanate.

Unii medici care practica medicina complementara sau alternativa pot efectua teste de provocare-neutralizare, dar pentru aceste teste nu exista dovezi stiintifice si nu sunt considerate fiabile.



Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
» CHIRURGIA OCHIULUI
 

Copyright © 2019 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica