Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Dermatologie

In Cabinetul de DERMATOLOGIE ofera consultații de specialitate:

Dr. POP ANCA LUCIA ILEANA, Dr. IGNATESCU DOINITA, Dr. CUCOREANU NICOLETA

 
TERAPIA CU LASER  Nd-YAG

Laserul Nd-YAG reprezinta o terapie non-invaziva bazata pe lumina inteligenta, utilizata pentru tratamentul eficient al unei game variate de leziuni cutanate - leziuni vasculare, indepartarea parului nedoritfotointinerire, leziuni pigmentare, onicomicoza, veruci vulgare.

Laserele functioneaza prin emisia unei unde luminoase de mare intensitate si , in functie de lungimea de undaaceasta tinteste anumite structure din piele pe care le incalzeste si le distruge.

Laserul Nd-YAG are o lungime de unda de 1064 nm si fata de alte tipuri de lasere are capacitatea de a ajunge in straturile profunde ale pielii fara a interfera cu struturile superficiale si in special cu melanina , putand fi util si pacientilor cu piele mai inchisa la culare sau bronzatafototipuri III-VI.

CE PRESUPUNE PROCEDURA LASER?

Este foarte importanta stabilirea corecta a diagnosticului si indicatiilor pentru terapia laser.

Aceasta implica un consult de specialitate cu o anamneza riguroasa care sa puna in evidenta eventuale afectiuni prezentealergii, tulburari de coagulare , atopie,- tratamentele medicamentoase urmate in ultimele 6 luni sau alte interventii dermato-cosmetice , evaluarea indicatiilor si a contraidicatiilor , a posibilelor efecte adverse sau  asteptarile nerealiste ale unor pacienti.

La primul consult se va efectua si un spot-test de evaluare a parametrilor optimi

In timpul tratamentului pacientul cat si medical va purta ochelari speciali de protectie , unda laser fiind  periculoasa pentru ochi.

Tratamentul consta in aplicarea unei piese de mana pe suprafata pielii urmata de activarea laserului. Multi pacienti descriu senzatia la descarcarea pulsului de lumina ca o lovitura cu o banda de elastic. Senzatia dureroasa este minima dar unii pacienti solicita aplicarea unei crema anestezice inaintea tratamentului .

Racirea tegumentului , esentiala pentru evitarea efectelor secundare se face in timpul tratamentului prin sistemul propriu de racire al aparatului , iar inainte si dupa tratament se aplica gheata .

Sunt necesare precautii in primele zile dupa tratament, evitarea frecarii zonei tratate sau utilizarii de solutii de curatare abrazive.

In timpul intregii perioade de tratament zona tratata va trebui protejata de expunerea la ultraviolete pentru prevenirea aparitiei tulburarilor de pigmentare- folosirea unei crème fotoprotectoare cu SPF 50+.

CONTRAINDICATIILE ABSOLUTE

-          Sarcina

-          Cancere

-          Medicamente fotosensibilizante- retinozii-Sotret, Roaccutane, - tertaciclinele, doxiciclina, medicamente antimalarice

-          Medicament anticoagulante- heparina

-          Boli fotosensibilizante- lupus eritematos

-          Epilepsia

-          Leziuni traumatice la nivelul  zonei de tratament

 CONTRAINDICATII RELATIVE

-utilizarea recenta de acid retinoic topic ( Retin A, Isotrexin) sau alfahidroxiacizi

-infectie recenta cu virusul herpetic la nivelul zonei  de tratament

-antecedente de cicatrizare defectuoasa sau cicatrici cheloide prezente

- afectiune dermatologica  la nivelul zonei de tratat- eczema, infectie

-semne-nevi- pe zona de tratat

Terapiile medicamentoase incompatibile cu terapia laser trebuie intrerupte conform specificatiilor fiecarui medicament in parte astfel incat efectul acestuia sa expire pana la initierea terapiei laser ; aceasta intrerupere nu trebuie sa influenteze evolutia afectiunilor asociate fiind necesar acordul medicului care a recomandat aceasta terapie.

EPILARE LASER Nd-YAG

Laserele medicale produc distrugerea fototermica a foliculului pilos.

Tinta luminii laser este melanina (pigmentul) din acesti foliculi. Unda laser produce o incalzire selective a firului de par si bulbului acestuia ce conduce in final la distrugerea sa permanenta

Laserul Nd-YAG emite lungimi de unda ce patrund pana in profunzimea pielii asigurand astfel o eficienta crescuta in distrugerea radacinii firelor de par

Slaba absorbtie a lungimii de unda de catre celelalte structuri ale tegumentului impreuna cu un sistem de racire efficient il fac o metoda de tratament sigura pentru toate tipurile de piele, de la cele mai deschise  pana la pesrsoanele cu fototip inchis III-VI  sau bronzate

Acest tip de laser poate indeparta parul din toate zonele corpului- fata, picioare, brate, axile, spate, piept, zona inghinala, in jurul mameloanelor, atat parul fiziologic dar inestetic cat si pilozitatea excesiva patologica din hipertricoze sau hirsutism.

Tratamentul de epilare laser este mult mai eficient atunci cand firul de par se afla in foliculul sau- adica in faza de crestere sau anagen.

Pentru ca efectul laserului sa fie maxim cu 4-6 saptamani inainte de fiecare tratament este interzisa epilarea cu ceara , epilatoare , extragerea firelor de par cu penseta,putand fi folsita raderea sau cremele epilatoare.

Cu o zi inainte de tratament, zonele ce urmeaza a fi tratate vor fi rase cu lama pentru a minimiza cantitatea de fum din timpul procedurii, produs prin vaporizarea firelor vizibile la suprafata pielii. Rasul firelor scade si riscul producerii de arsuri ale pielii prin transfer de caldura.

Machiajul, alte crème sau crema anestezica vor fi indepartate inaintea inceperii tratamentului.

In timpul tratamentului apare o senzatie de intepatura , mai accentuate daca zona este mai sensibila sau firele de par sunt mai groase sau mai dese.

De obicei nu este necesara anestezia locala su administrarea de antialgice. Pentru pacientii mai sensibli se poate aplica un strat de crema anestezica e se acopera cu folie transparenta cu aproximativ 30 min inainte de procedura.

Ce se intampla dupa tratament?

Imediat dupa tratament zona tratata poate fi usor inrosita (eritem) sau discret edematoasa . Aceasta dureaza de obicei cateva ore.

La 3-10 zile parul pare sa creasca din nou. De fapt majoritaea acestor fire de par nu cresc din nou ci au fost distruse si se vor elimina din foliculul pilos in urmatorul interval.

Activitatea normal poate fi reluata imediat dupa tratament.

Se recomanda aplicarea unei crème fotoprotectoare cu SPF 50 + pe zonele tratate si care urmeaza sa fie expuse la ultraviolet pentru evitarea hiperpigmentarii.

Intre tratamente nu sunt premise alte metode de epilare prin smulgere- ceara, epilator electric , pensare- ci doar radere sau crema epilatoare

Efectele secundare sunt minime- eritem, edem – dar trebuie respectate toate contraindicatiile specific tratamentului laser.

Cate sedinte sunt necesare?

Majoritatea zonelor necesita 6-8 sedinte la 4-6 sapatamani interval

Numarul tratamentelor depinde de mai multi factori- grosimea firului de par, zona tratata, ritmul de crestere a parului, varsta, echilibrul hormonal, trasaturile individuale ale pielii.

Laserul Nd-YAG actioneaza prin distrugerea mai ales a firelor de par aflate in faza de crestere( anagen) in momentul tratamentului. Deoarece firele de par ajung in faza de crestere in momente diferite vor fi necesare mai multe tratamente pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona.

LEZIUNI VASCULARE

Tratamentul leziunilor vasculare este una dintre cele mai frecvente utilizari ale laserului in medicina, aceste fiind o problema atat din punct de vedere medical dar mai ales estetic, afectand persoane de toate varstele , de la copii la varstnici.

Laserul Nd-YAG combina lungimea de unda ideala de 1064 nm cu o mare flexibilitate a parametrilor pentru a trata sigur cu eficienta maxima o gama larga de afectiuni vasculare , de la ele mai fine dilatatii vasculare- telangiectazii, venectazii discrete de la nivelul fetei, gatului, decolteului pana la cele mai profunde , albastrui , reticulare localizate pe membrele inferioare.

Cum functioneaza?

Folosind principiul fototermolizei selective tinta undei laser in aceste cazuri este hemoglobina din celulele sanguine, producand incalzirea selectiva a acestora si in final coagularea lor si distrugerea vasului respectiv. In timp acestea vor fi resorbite de organism

Ce afectiuni trateaza?

Tratamentul este indicat pentru vase cu diametrul sub 2 mm, deci nu a venelor dilatate varicos (pachete varicoase)

-          Telangiectazii , venectazii de la nivelul fetei – obraji, perinazal, frunte

-          Telangiectazii laterocervicale- (gat)- in cadrul poikilodermiei Civatte sau ale decolteului

-          Lac venos al buzei

-          Angioame senile sau cherry –angioame pe fata sau pe corp

-          Venectazii ale membrelor inferioare- vasele de sange inestetice prezente la nivelul membrelor inferioare fac parte din boala venoasa cronica si se pot manifesta ca venectazii sau varice

-          Alte afectiuni dermatologice ce presupun leziuni vasculare

               Cuperoza

              Rozacee

              Granulom piogenic

Ce se intampla dupa tratament?

Dupa tratament poate sa apara o roseata si/sau edem minim care poate dura de la cateva ore la 2-3 zile.

Vasele mici dispar imediat in timp ce cele mari devin albastrui sau maronii , culoare ce poate persista si 1-2 luni.

Pentru diminuarea umflaturilor se poate aplica gheata.

Trebuie sa se evite timp de o saptamana efortul fizic intens, masajul, baile fiebinti, sauna , pentru a nu produce redeschiderea vaselor tratate iar pentru cateva saptamani trebuie evitata expunerea la ultraviolet pentru a preveni  hiperpigmentarea . De asemenea sunt de evitat cremele parfumate sau cosmeticele iritante

Efecte secundare

-          Aparitia de hipo sau hiperpigmentari in zonele tratate

-          Rar cruste sau vezicule profunde care se vindeca fara urme

Cate sedinte sunt necesare?

In functie de marimea si numarul vaselor tratate sunt  necesare  una sau mai multe sedinte la 1-2 luni interval.

ALTE AFECTIUNI CE POT FI TRATATE CU LASER Nd_YAG

LEZIUNI PIGMENTARE

Laserul Nd-YAG poate fi util in idepartarea  petelor brune – lentigo, lentigine solare

-          Pistrui

-          Pata mongoloida

-          Macule café-au-lait

ONICOMICOZA

Onicomicoza este o afectiune comuna a unghiilor cauzata de fungi( ciuperci)

Tratamentul cu success al onicomicozelor necesita medicamente antifungice care sa penetreze placa unghiala si patul unghial .

Terapia laser Nd- YAG a onicomicozei a aparut datoita numarului mare de pacienti cu contraindicatii pentru terapia orala cu antifungice sau a toxicitatii hepatice a acestora.

Unda laser incalzeste depozitul micotic de sub sau din lama unghiala ducand la distrugerea acestuia

Tratamentul nu necesita anestezie  pacientul nu ramanae cu durere dupa tratament

Sunt necesare aproximativ 4 sedinte la interval de 4 saptamani

Primele rezultate sunt vizibile la 3 luni dupa tratament

ACNEE

LASERUL Nd-Yag a fost utilizat cu succes in tratamentul atat a leziunilor active –papulo-pustuloase cat si a petelor rosii restante .

Datorita profunzimii undei aceasta poate distruge termic glandele sebacee hiperactive ducand asfel la reducerea numarului de leziuni inflamatorii, la accelerarea procesului de vindecare si scurtarea fazei acute a bolii si tratamentul concomitant al cicatricilor proaspete prin stimularea remodelarii colagenului.

REJUVENARE SI LIFTING FACIAL

VERUCI VULGARE

Verucile vulgare sunt tumorete cutanate produse virusul papiloma uman , ce pot fi localizate oriunde pe suprafata corpului dar cu mai mare frecventa la nivelul mainilor si picioarelor unde se inregistreaza si cea mai mare rata de recidiva dupa diferite tipuri de tratament.

Laserul Nd-YAG poate fi o optiune in cazul esecului altor metode de tratament

Tratamentul se bazeaza pe coagulare vaselor de sange ce hranesc tumoreta

Tratamentul se face in anestezie locala cu crema anestezica sau injectii cu lidocaina

La 3 zile dupa tratament apare fie o bula hemoragica fie o crusta care la 1-2 saptamani cad lasand o mica zona cicatriciala.

Uneori sunt necesare mai multe sedinte la 4 saptamani interval , vindecarea reprezentand absenta semnelor clinice de verruca. Daca leziunea este persistenta dupa 4 tratamente se considera esec terapeutic

 

 



Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
» CHIRURGIA OCHIULUI
 

Copyright © 2019 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica