Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Chirurgie Pediatrica

Consultațiile în domeniul Chirurgiei pediatrice în cadrul CLINICII SOMEȘAN sunt realizate de către Dl. Dr. AȘCHILEAN IOAN, medic specialist chirurgie pediatrică.

Chirurgia pediatrică este specialitatea, care are ca obiect de studiu patologia  chirurgicală a vârstei copilăriei (0 – 18 ani sau elevi ce au depăşit vârsta de 18 ani,  până la terminarea studiilor), cu excepţia patologiei ortopedice, neurochirurgicale şi cardiovasculare a copilului
 

FIMOZA se definește ca  existenţa unui orificiu preputial strâmtat, care se datorează existenței unui inel fibros prepuţial, care are  ca efect lipsa de decalotare a glandului penian la copil. Această fimoză poate fi congenitală când se asociază frecvent şi cu un exces prepuţial dar poate avea și o cauză secundară, când apare în urma unor infecţii locale (balanopostite) sau după  un traumatism local ce constă într-o decalotare forţată peste limita fiziologică și care are drept consecință lezarea prepuţului, urmată de o așa-zisă reparare locală ce conduce la formarea unor fisuri  prepuţiale care pot se cicatrizeze stenozant, având drept consecință apariția fimozei. O fimoză poate fi considerată fiziologică când apare până la vârsta de 1 an.

 

 

DIAGNOSTICUL POZITIV

Diagnosticul de fimoză se stabilește pe baza observației clinice a unui inel fibros prepuţial, care nu permite decalotarea glandului şi cu un exces prepuţial.

FIMOZA CONGENITALĂ SAU INFANTILĂ

Încă din cea mai mare parte a secolului trecut în lumea medicală era larg recunoscut faptul că la băieții mici cu o dezvoltare normală prepuțul este incomplet separat de epiteliul glandului penisului. Prepuțul nu poate fi retractat cu ușurință. 

Nu toate fimozele la copii sunt fiziologice. Deși neobișnuit, fimoza poate conduce ocazional la dureri sau obstrucție urinară. Cauzele apariției fimozei patologice în copilărie sunt variate. Unele cazuri de fimoză pot să apară în urma balanitelor (inflamații ale glandului penisului), poate din cauza unor eforturi inadecvate de separare și retragere a prepuțului la copil. Alte cazuri de prepuț neretractabil pot fi cauzate de stenoze prepuțiale sau de o strâmtorare ce împiedică descoperirea glandului, de fuziunea prepuțului cu glandul penisului la copii, sau de un fren scurt care împiedică retracția prepuțului. În unele cazuri cauzele fimozei nu sunt clare, sau este greu de făcut diferența intre fimoza fiziologică și cea patologică dacă un copil are dureri în timpul micțiunii sau dacă prepuțul se umflă în timpul urinării sau dacă există un disconfort aparent. Totuși, chiar și umflarea prepuțului în timpul urinării nu indică întotdeauna o obstrucție urinară. 

Există câteva moduri de abordare a fimozei la copii.Majoritatea cazurilor de fimoză simplă fiziologică nu necesită o atenție deosebită și dispar în timp sau prin simpla întindere a prepuțului. Numeroase unguente locale cu steroizi sunt eficiente în grăbirea separării prepuțului de gland fără a fi necesară intervenția chirurgicală.Mai multe tehnici chirurgicale au fost clasificate, de la o simplă deschizătură (șliț) practicată într-un anumit segment al prepuțului până la îndepărtarea completă a acestuia (circumcizie).

Complicaţiile fimozei:

·         Balanita – o inflamaţie a mucoasei glandului penian;

·         Balanopostita – presupune şi infectarea mucoasei prepuţiale.

Aceste inflamaţii, foarte rare la copii, sunt de obicei rezultatul suprainfecţiei bacteriene  sau fungice a smegmei.

Clinic: dureri locale, edem inflamator, tulburări disurice, eventual febră; predispun la infecţie urinară ascendentă.

Tratament: debridare locală, lavaj cu soluţii slab antiseptice, aplicare de unguente cu antibiotic (ex. Nidoflor, Baneocin, Neopreol, etc.). După retrocedarea fenomenelor infalamatorii se apreciază oportunitatea fimotomiei.

Parafimoza –  apare în caz de fimoză, prin decalotarea forţată, când inelul fimotic scleros comprimă şanţul balano-prepuţial şi împiedică recalotarea glandului.

Se produce o stază limfo-venoasă cu edem masiv al glandului şi prepuţiului.

Parafimoza neglijată duce la necrozarea şi sfacelarea prepuţiului şi glandului.

TRATAMENTUL FIMOZEI

La copii fimoza este aproape întotdeauna fiziologică și trebuie tratată numai dacă generează probleme evidente cum ar fi o obstrucție sau un disconfort urinar. La adulți și la copiii mai mari trebuie făcută o distincție între fimoză și frenul scurt care adesea necesită intervenția chirurgicală. Cele două situații pot să apară simultan.

Tratamentul nechirurgical poate fi eficient la adulți sau la copiii mai mari dacă problemele crate de fimoză nu sunt acute sau severe. Pacientul sau medicul aleg tratamentul considerând circumcizia fie ca o ultimă opțiune ce trebuie evitată, fie ca o metodă preferată. Unii adulți cu prepuț neretractabil nu au nici un fel de dificultăți și nu consideră necesară tratarea fimozei.

- Circumcizia este soluția chirurgicală tradițională în cazul fimozei patologice și este eficientă. Complicațiile serioase ale circumciziei sunt foarte rare, dar au fost raportate complicații minore în aproximativ 0.2-0.6% din cazuri (necesitatea efectuării unei corecții, a unei meatotomii sau redeschiderea uretrei)

- Prepuțoplastia corectează fimoza printr-o incizie longitudinală a prepuțului cu suturare transversală efectuată în zona îngustată a prepuțului și poate fi o alternativă eficientă la circumcizie.Față de circumcizie care este mai traumatizantă, această metodă are avantajul că necesită o perioadă mai scurtă de vindecare, este mai puțin dureroasă și nu are consecițe estetice.

Rate înalte de succes au fost obținute și cu ajutorul unr metode nechirurgicale:

- Aplicarea locală a unei creme cu steroizi timp de 4-6 săptămâni este relativ simplă și mai puțin costisitoare decât tratamentele chirurgicale.Această metodă a înlocuit circumcizia ca tratament preferat în Marea Britanie.

Există un curent de opinie printre specialiști care promovează utilizarea unor metode alternative în vederea evitării metodelor chirurgicale și a riscurilor asociate acestora. Întinderea prepuțului poate fi realizată manual, uneori prin masturbare, fiind cunoscută ca metoda Beaugé.Întinderea mai poate fi realizată cu ajutorul unor baloane plasate sub prepuț sub anestezie, sau cu ajutorul unui instrument.Întinderea țesutului declanșează creșterea de noi celule epiteliale având drept rezultat lărgirea inelului prepuțial care împiedica retracția prepuțului.

 

INVAGINAȚIA INTESTINALĂ

Invaginatia intestinală este o tulburare gravă caracterizata de faptul ca o parte a intestinului (subtire sau gros) patrunde in alta parte a intestinului. Aceasta telescopare blocheaza de multe ori intestinul si impiedica trecerea alimentelor si bauturilor prin acesta. Invaginatia limiteaza alimentarea cu sange in partea afectata a intestinului.

Invaginatia intestinala este cea mai frecventa cauza de obstructie intestinala la copii, fiind destul de rar intalnita la adulti. Cele mai multe dintre cazurile de invaginatie ale adultilor sunt cauzele unei afectiuni medicale. Pe de alta parte, majoritatea situatiilor de invaginatie la copii nu au nicio cauza demonstrabila. Cu atentie, invaginatia poate fi adesea tratata cu succes, fara probleme ulterioare.

La sugari, cauzele invaginatiei sunt necunoscute. Pentru ca aceasta se manifesta mai ales primavara si toamna, unele teorii presupun ca exista o legatura intre conditie si tipurile de virusuri pe care copiii le contacteaza in timpul acestor sezoane, inclusiv virusurile specifice infectiilor cailor respiratorii superioare.

In unele cazuri, invaginatia poate urma o criza recenta de gastroenterită. Infecțiile bacteriene sau virale gastro-intestinale pot determina inflamarea tesutului limfatic care lupta impotriva infectiilor care captuseste intestinul, fapt ce poate duce la impingerea unei parti a intestinului in alta parte.

La copiii mai mici de 3 luni sau mai mari de 5 ani, invaginatia este mult mai probabil sa fie cauzata de o conditie importanta cum ar fi marirea ganglionilor limfatici, o tumora sau vase de sange anormale prezente in intestine.

Sugarii si copiii cu invaginatie pot avea dureri abdominale intense, care deseori debuteaza brusc si provoaca plans, angoase insotite de strangerea genunchilor la piept. Durerea este, de obicei intermitenta, dar reapare si poate deveni mai puternica. Alte simptome pot fi:

  • umflarea sau distensia abdomenului
  • varsaturi - varsaturi care contin bila, un lichid amar de culoare galben-verde lichid
  • scaune amestecate cu mucus
  • gemete din cauza durerii.

Pe masura ce boala progreseaza, copilul poate slabi, poate avea febra si ar putea intra in stare de soc. Unii dintre copii vor avea doar simptome de somnolență atunci cand au invaginatie.



Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
» CHIRURGIA OCHIULUI
 

Copyright © 2019 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica