Echipa medicala care asigura serviciile de neonatologie este alcatuita din Dr. Pirvanoiu Margareta, Dr. Costin Octavia, Dr. Veronescu Laura si Dr. Tibil Adriana.
Dotarile cu echipamente si instrumente similare celor din spitalele occidentale au reprezentat o prioritate pentru noi. De aceea am depus toate eforturile pentru a pune la dispozitia specialistilor nostri cea mai noua aparatura si dotarile tehnologice necesare pentru a asigura un act medical de cinci stele. Astfel, sala de nasteri, este dotata cu aparatura performanta in ton cu ultimele noutati din Europa.

Maternitatea este organizata in jurul blocului de nastere, format dintr-o sala de nastere, o sala de travaliu, o sala de operatii cezariene si compartimentul de reanimare nou-nascuti, completat cu doua saloane de lauze organizate in sistem rooming-in.

Sala de travaliu, destinata supravegherii materno-fetale in perioada de dilatatie, este dotata cu un pat mobil, rabatabil, un cardiotocograf disponibil permanent si sursa de oxigen, astfel incat travaliul sa se poata desfasura in siguranta pentru mama si fat. Travaliul poate fi ajutat cu analgezia epidurala, care este disponibila la cerere.

Pe durata travaliului, gravidele sunt monitorizate de moase (tensiune arteriala, contractii uterine dureroase, batai cardiace fetale) care le arata cum sa gaseasca cea mai confortabila pozitie in travaliu in vederea diminuarii durerii, diferite tipuri de respiratie in functie de momentul travaliului.
Sala de nastere este complet echipata pentru a permite asistenta nasterii si rezolvarea unor eventuale complicatii ce pot surveni in timpul expulziei sau in perioada imediat urmatoare.Masa de nastere este de ultima generatie si are multiple posibilitati de adaptare pozitionala si asigura confortul maxim la expulzie. Masa de reanimare a nou-nascutului permite acordarea tuturor ingrijirilor necesare din primele momente de viata, inclusiv a masurilor de reanimare neonatala complexa, daca acestea se impun.

De asemenea, exista, la cerere, conditii necesare recoltarii sangelui placentar din care se izoleaza celulele stem.
Imediat dupa nastere, nou-nascutul este prezentat mamei, pus la piept, prezentat apartinatorilor, dupa care este dus in salonul de neonatologie.

Dupa ce mama ajunge pe sectia de lauze, si daca starea mamei si a nou-nascutului o permite, ingrijirea se efectueaza in sistem rooming-in, adica bebelusii sunt impreuna cu mamicile in acelasi salon. Mamica este invatata despre importanta alaptarii si este incurajata sa petreaca cat mai mult timp alaturi de nou-nascut.
|