Acasa Despre Noi Servicii Medicale Echipa Medicala Galerie Foto Video Parteneri Contact Pagina Pacientului EN

Clinica Somesan - Servicii Medicale Baia Mare
 
Rezultate Medicale


Cod Acces:

Servicii Medicale
» Alergologie si Imunologie Clinica
» ATI
» Bronhoscopie
» Cardiologie
» Chirurgie Generala
» Chirurgie Pediatrica
» Chirurgie Plastica si Estetica
» Chirurgie Toracica
» Chirurgie Vasculara
» Consiliere nutritionala
» Dermatologie
» Diabet si Boli de Nutritie
» Diagnostic al Afectiunilor Mamare
» EMG + EEG
» Endocrinologie
» Endoscopie digestiva
» Epidemiologie
» Examinari medicale siguranta transporturilor
» Explorari functionale
» Farmacie cu Circuit Deschis
» Farmacie cu Circuit Inchis
» Fiziokinetoterapie - Recuperare
» Gastroenterologie
» Genetica Medicala
» Ginecologie
» Hematologie
» Laborator de Analize Medicale
» Masaj
» Maternitate
» Medicina Fizica si Balneologie
» Medicina Interna
» Medicina Muncii
» Nefrologie
» Neonatologie
» Neurochirurgie
» Neurologie
» Neurologie pediatrica
» Oftalmologie
» Oncologie
» ORL
» Ortopedie
» Ortopedie Pediatrica
» Pediatrie
» Pneumologie
» Pneumologie Pediatrica
» Psihiatrie
» Psihologie
» Radiologie Dentară
» Radiologie si Imagistica Medicala
» Reumatologie
» Sali de Operatie
» Sterilizare
» Stomatologie
» Stomatologie - Chirurgie BMF
» Unitate de Transfuzie Sanguina
» Urologie
Radiologie si Imagistica Medicala

» Chestionar Feedback de la Utilizator

Departamentul de radiologie şi imagistică medicală a fost gândit pentru a răspunde covârşitoarei majorităţi a solicitărilor venite din comunitate. Aparatura este de cea mai nouă generaţie iar personalul care o utilizează precum şi diagnosticienii sunt performeri recunoscuţi în domeniu.Tehnologia utilizată este eminamente digitală , de mare performanţă , permiţând manipulări complexe ale achiziţiilor cu impact direct asupra acurateţei diagnosticelor , bazele de date sunt de foarte mare capacitate , securizate iar posibilitaţile de stocare a imaginilor sunt variate.

   Activitatea de specialitate în domeniul radiologiei și imagisticii medicale în cadrul CLINICII  SOMEȘAN este  realizată de către medicii specialiști: Dr. NEMEȘ BOTA SABIN, Dr. FETCU DAN MIHAIL, Dr. BUTE NICOLETA, Dr. ARPĂȘTEUAN ANNEMARIE, Prof. Univ. Dr. PETCU STELIAN, Dr. OPRIȘ LIGIA, Dr. BONCIU EMANUELA, Dr. STEGERAN ANDREEA, Dr. IRICIUC MAGDALENA, Dr. UNGUREAN IOANA, Dr. POP FLAVIUS, Dr. LĂCĂU IOANA SMARANDITA

          ISTORIA RADIOLOGIEI

      Descoperirea razelor X în anul 1895 a reprezentat începutul unor schimbări  revoluţionare în modul nostru de a înţelege lumea fizică. În iarna în care împlinea 50 de ani, în timp ce era rector la Universitatea Wurtsburg, Wilhelm Conrad Röntgen efectua o serie de experimente cu radiaţiile catodice, folosind un tub Crookes, când a observat un ecran acoperit cu un strat de sare de bariu care se afla în apropiere devenea strălucitor ori de câte ori în tub se producea o descărcare. Când a pus mâna în dreptul petei fluorescente de pe peretele tubului Crookes, pe ecranapărut conturul slab al mâinii şi al oaselor palmei, iar când a aşezat o geantă s-a putut vedea clar conturul acesteia. Lăsând la o parte îndatoririle ce le avea faţă de universitate şi de studenţi, Röntgen îşi petrece următoarele şase săptămâni în laborator, fără împartă nimic din noua sa descoperire cu colegii săi.

     Cu trei zile înainte de Crăciun, şi-a chemat soţia în laborator, unde cu ajutorul unei plăci fotografice învelite în hârtie neagră obţine „prima fotografie a mâinii fără carne”, o fotografie a oaselor mâinii soţiei sale cu tot cu inelul ei pe deget. Era emisă o nouă radiaţie care putea străbată cu uşurinţă materialele care erau opace pentru lumina obişnuită. A denumit-o „radiaţie X” datorită naturii sale enigmatice.

      Röntgen a anunţat descoperirea pe data de 28 decembrie 1895. Medicii au înţeles imediat imensul folos pe care pe care îl poate trage medicina de pe urma proprietăţilor radiaţiilor X de a străbate diferite corpuri. Toţi cunoaştem azi termenii de radioscopie şi radiografie. Aplicaţiile acestor radiaţii sunt folosite astăzi în mai multe domenii, nu numai în medicină.

 

       OFERTA DE SERVICII DE RADIOLOGIE LA CLINICA SOMEȘAN

1. REZONANȚA MAGNETICĂ NUCLEARĂ

Imagistica prin rezonanță magnetică nucleară este un test care se folosește de un câmp magnetic și de pulsuri de radiofrecvență pentru vizualizarea imaginii diferitelor organe și țesuturi ale corpului omenesc. În multe din cazuri, IRM oferă informații care nu pot fi vizualizate prin radiografie, ultrasonografie sau tomografie computerizată. În timpul IRM, regiunea corpului ce trebuie investigată este plasată într-un aparat special care reprezintă un magnet uriaș. Informațiile furnizate de IRM pot fi stocate și salvate într-un computer. De asemenea pot fi făcute poze sau filme dacă situația o cere. În anumite cazuri se poate utiliza o substanță de contrast pentru a vizualiza mai clar anumite structuri ale corpului.

         Investigaţiile RM pe sistemul Siemens Magnetom Essenza 1,5 T pot fi efectuate pentru absolut toate segmentele anatomice şi suspiciunile diagnostice deoarece au fost achiziţionate toate tipurile de antene existente în ofertă.

       RMN de coloană

 

2. TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ

Tomografia computerizată (CT) folosește razele X pentru a crea imagini detaliate a structurilor din interiorul corpului.

In timpul testului pacientul va sta întins pe o suprafață plană (masă) ce este legată la scaner; acesta are formă cilindrică. Scanerul trimite pulsuri de raze X spre acea parte a corpului ce se dorește investigată. O parte a aparatului este mobilă, astfel încât poate efectua imagini din mai multe poziții. Imaginile sunt memorate în computer.

Tomografia computerizată este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului precum pieptul, abdomenul, pelvisul sau membrele. De asemenea, poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, glandele suprarenale, plămânii și inima. De asemenea, poate oferi informații asupra vaselor sanguine, oaselor și coloanei vertebrale. In timpul scanării se poate folosi și fluoroscopia, metoda ce folosește un fascicul stabil de raze X, pentru a vizualiza motilitatea și aspectul diferitelor părți ale organismului.

O substanță iodată (substanță de contrast) poate fi folosită pentru a vizualiza mai bine structurile și organele investigate. Aceasta substanță de contrast poate fi folosită pentru a investiga fluxul sanguin, pentru a decela tumori sau alte afecțiuni. Substanța poate fi administrată intravenos (I.V.), oral sau poate fi introdusă în diverse alte părți ale organismului (de exemplu, în rect). Imaginile pot fi realizate înainte și/sau dupa administrarea substanței de contrast.

           Investigaţiile CT pe sistemul Siemens Emotion Excel 16 slice sunt low dose adică aparatul utilizează dozele minime de iradiere pentru a obţine imagini de calitate maximă.Sistemul este extrem de rapid şi dispune de două console suplimentare pentru manipularea achiziţiei , console echipate cu softuri de ultimă generaţie ce permit diagostice până de curând inacesibile în zonă .Există şi injector automat dual head pentru situaţiile în care trebuie administrată substanţă de contrast.

3. ANGIOGRAFIA CT

Angiografia CT este o procedură medicală minim invazivă, nedureroasă, ce se efectuează cu ajutorul razelor X și poate ajuta la detectarea anevrismelor. Procedura presupune injectarea unei substanțe de contrast și expunerea pe o durată extrem de limitată la raze X. În urma acesteia se realizează imagini multidimensionale .

 

4. MAMOGRAFIA

O mamografie este un tip special de examinare radiologică a sânului realizată cu ajutorul unui echipament special care poate evidenția frecvent tumori ce sunt prea mici pentru a putea fi palpate. Mamografia este cea mai bună metodă radiologică disponibilă astăzi ce poate detecta precoce cancerul de sân. Este o metoda ideală și indispensabilă pentru femeile mai în vârstă de 40 de ani, ce au un risc crescut de a face cancer de sân.

Procedura în sine este relativ simplă. Majoritatea afecțiunilor sânului nu sunt maligne și chiar dacă restul afecțiunilor sunt date de cancer, peste 90% dintre acestea sunt curabile, dacă sunt detectate precoce și tratate prompt.

Deși mamografiile, la fel ca majoritatea analizelor medicale, nu au o acuratețe de 100%, controlul regulat cu ajutorul mamografiei reprezintă cea mai bună metodă radiologică de a descoperi cancerul de sân precoce, înainte de a apărea semne sau simptome evidente de cancer. Unele studii au arătat că mamografia poate reduce rata de deces prin cancerul de sân cu mai mult de o treime.

          Compartimentul de senologie oferă servicii de diagnostic clinic de mare acurateţe , mamografie digitală pe un sistem Siemens Mammomat 3000 Nova precum şi ecografie pe un aparat Acuson S 2000 cu facilităţi inclusiv pentru elastografie , doppler etc.

 

5. OSTEODENSITOMETRIE DEXA

Osteodensitometria DEXA este cea mai nouă metodă care permite măsurarea densității (masei) osoase, prin intermediul căreia se determină riscul apariției osteoporozei. Metoda folosită este noninvazivă, cantitatea de radiații folosită fiind foarte mică, iar pacientul nu simte nici un disconfort în timpul testării și se poate efectua la mai multe nivele, cel mai frecvent la nivelul șoldului , coloanei vertebrale lombare și antebrațului. Scorurile obținute permit diagnosticarea osteopeniei sau osteoporozei, ce beneficiază de abordare terapeutică diferită. Osteodensitometria se recomandă tuturor femeilor după instalarea menopauzei. OSTEOPOROZA este o afecțiune caracterizată prin scăderea rezistenței oaselor, ceea ce predispune la un risc crescut de fractură. 

 

      6. Radiologie convenţională pe un sistem Siemens Multix swing cu plăci fosforice.

 

7. Ecografie generală şi specială , inclusiv elastografie hepatică , în clinică existând încă alte trei ecografe Acuson X300 în diverse variante ultramoderne dedicate diverselor tipuri de investigaţii ecografice speciale : cardiologie , urologie , obstetrică şi ginecologie , 4D , doppler vascular , morfologie fetală etc.

 

8. HISTEROSALPINGOGRAFIA

Histerosalpingografia este o metodă radiologică de investigare a cavității uterului si a trompelor uterine, folosind o substanță de contrast fiind realizată în premieră în județul Maramureș prin colaborarea de specialitate dintre medicul ginecolog și medicul radiolog.

Histerosalpingografia este examenul care asociază histerografia - examenul radiologic al uterului - cu salpingografia - examenul radiologic al trompelor uterine.

Perioada în care se poate efectua examenul de histerosalpingografie este intre zilele 7 si 11 ale ciclului menstrual - prima zi a menstruației este ziua 1.

Histerosalpingografia este o metodă de investigație recomandată femeilor care nu reusesc să rămână însărcinate sau prezintă avorturi spontane, care prezinta dureri menstruale intense sau hemoragii uterine abundente (menstruale sau înafara perioadei menstruale).

Este o procedura simplă, minim invazivă, rapidă, accesibilă, care poate oferi importante informații, referindu-se doar la o anumită porțiune a aparatului genital. Histerosalpingografia nu se efectuează în timpul sarcinii, a unei infecții pelvine acute sau în cazul unei hemoragii în desfășurare.

Pacienta trebuie să anunțe medicul dacă este alergică la iod sau prezintă alte tipuri de alergii. Femeile care au diabet și folosesc în tratament metformin trebuie să întrerupă medicația cu câteva zile înaintea investigației discutând cu medicul posibilitățile de înlocuire ale acestuia. Acest lucru se datorează faptului că în combinație cu substanța de contrast metforminul poate produce afectare renală gravă. Cu o zi înainte se poate recomandă efectuarea unei clisme sau administrarea de laxative pentru golirea colonului, în scopul de a obține imagini cât mai bune.

 

Rezultatele investigației pot să indice modificări ale uterului (malformații, aderente, sechele inflamatorii, formațiuni tumorale etc.) sau trompelor uterine (trompe îngustate, rigide, cu traiect anormal, neregulat sau blocate, modificări care sunt de regulă rezultatul inflamației locale).

 

10. CARDIO RM

 

 




Tur Virtual
Clinica Somesan - Tur Virtual
Vizitati acum in mod virtual Clinica Somesan
Contact
Adresa:
Aleea Mărăşti Nr. 1
Baia Mare, Maramures

Telefon:

Tel. 0751.229.475
Tel. 0362.415.521
Tel. 0362.415.535
Fax: 0362.415.540

Luni- Vineri: 7-20
Sambata: 7-15

(inclusiv Laboratorul de analize medicale cu eliberare rezultate in aceeasi zi)

Email:

 
 
Activitate Stiintifica
» ACTIVITATE STIINTIFICA LA CLINICA SOMESAN
» PROGRAMUL MARAMEDICA 2015
» WORKSHOP ELASTOCONT - Baia Mare 13 septembrie 2014
» CONFERINTA DE PNEUMOLOGIE INSPIR - IASI 11 - 13 septembrie 2014
» SCOALA NATIONALA DE VARA - SUIOR 2014
» MARAMEDICA - Februarie 2014
 
Noutati
» MENTENANȚA CALL-CENTER
» PACHETE ANALIZE MEDICALE - OFERTE!
» CHESTIONAR SATISFACTIE CLIENTI
» ANGAJARE ASISTENTI MEDICALI
» PROGRAM DE SARBATORI - RUSALII
» SERVICII MEDICALE IN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI - valabile de la data de 1 aprilie 2017
» SERVICII DE MATERNITATE SI NEONATOLOGIE
» Eliberare permis auto si portarma
» CONSULTATII ENDOCRINOLOGIE
» CHIRURGIA OCHIULUI
 

Copyright © 2019 ClinicaSomesan.ro ceasuri replica